Šef finansija Google-a dao otkaz da bi putovao svijetom | Ekonomist

Šef finansija Google-a dao otkaz da bi putovao svijetom

Šef finansija Google-a dao je otkaz zbog onoga o čemu mnogi sanjaju – kako bi sa suprugom mogao da putuje svijetom.

Patrick Pichette (52), šef Google-ovih finansija od 2008, ostaće na položaju dok mu uprava ne pronađe zamjenu, ali ne duže od šest mjeseci, navodi Google.

On je u postu na društvenoj mreži Google+ rekao da mu je podsticaj za ovakvu odluku bilo putovanje sa suprugom na Kilimandžaro u jesen prošle godine. Na vrhu planine supruga Tamar pitala ga je zašto ne mogu dalje putovati Afrikom ili otići u Indiju ili čak na Antarktik. Tada joj je odgovorio da još nije vrijeme za to.

U idućim mjesecima, međutim, shvatio je da je vrijeme ipak sazrelo. “Nisam mogao pronaći dobar argument zašto bismo još čekali da uzmemo ruksake i krenemo na put”, napisao je.

S obzirom na platu i količinu Googleovih dionica, Pichette može da priušti penziju prije nego drugi.

Prema postojećoj vrijednosti na berzi, njegov dioničarski udio u Google-u vrijedi više od 80 miliona dolara. Osnovna godišnja plata za 2013. bila mu je 650.000 dolara, ali je te godine dobio i tri miliona dolara bonusa.

Izvor: N1

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top