Sedam znakova da je okruženje na poslu otrovno | Ekonomist

Sedam znakova da je okruženje na poslu otrovno

Da li se užasavate posla kada dođe petak, isto onoliko koliko i ponedjeljkom? Da li vas je strah odlaska u kancelariju i komunikacije sa određenim saradnikom? Da li ste hronično iznemogli i ankciozni na poslu?

Često nastavljamo da radimo čak i onda kada nam okruženje i radna kultura više ne prijaju i čine nas nesrećnim. Postoji izvrsna priča koja može objasniti ovaj fenomen – analogija žabe i vrele vode. Ako stavite žabu u vrelu vodu, ona će odmah da iskoči. Ali, ako je stavite u hladnu vodu koja se lagano grije, žaba će zadovoljno sjedeti dok se ne skuva.

Ono što je počelo kao dobar i pozitivan posao može se promijeniti vremenom. Možda se promijeni šef ili okruženje, ali prije nego postanemo svjesni, voda se grije a mi se kuvamo u toksičnoj supi.

Ako osjećate stres ili ste nesrećni, bilo bi dobro da provjerite i potražite znake otrovnog okruženja na poslu. Ukoliko vam rad narušava zdravlje, znači da ste zašli u crvenu zonu i da posao trebate odmah da promijenite. I to su direktni znaci. No, postoje i oni koji se ne uoče odmah, a zbog koji je potrebno da potražite novi posao.

1. Nemoralne ili nelegalne aktivnosti

Ovo je crvena zastava. Ako kompanija ili pojedinac rade nešto loše, vi ne trebate da budete dio toga. Ako se aktivnosti ne slažu sa vašim moralnim kodom, ili još gore, ilegalne su, bježite glavom bez obzira. Osoba koja gleda kako se zločin sprovodi, može biti podjednako kriva kao i osoba koja ga izvršava.

2. Izloženi fizičkoj opasnosti

Ukoliko ste izloženi riziku zbog nesigurnih radnih uslova, treba pod hitno da odete odatle. Ni jedan posao nije vrijedan vašeg života ili zdravlja.

3. Nepravda

Kao djeca često smo slušali izreku „niko nije rekao da je život lak“, što je i istina. Ali, na poslu trebate da očekujete izvjesnu količinu pravičnosti. Ako se zaposleni tretiraju na drugačije načine, kolege vam kradu ideju ili posao i zasluge preuzimaju za sebe, a za neuspjehe okrivljuju vas, onda je vrijeme da napustite veoma otrovno okruženje.

4. Šef ili kolege koji zlostavljaju

Seksualno uznemiravanje, rasizam, seksisam ili bilo koji drugi oblik diskriminacije ne treba da se toleriše. Ovdje spada i nasilničko ponašanje, mobing kao i nedostatak empatije.

5. Disfunkcionalni odnosi

Ponekad, kombinacija različitih profila može dovesti do stvaranja toksične sredine, i do pojave ogovaranja, ljutnje i neosnovane kritike.

6. Loša komunikacija

Ako dobijate malo ili ni malo reakcija, potom negativne reakcije i komentare, izostavljeni ste iz važnih odluka i sastanaka, a šef i saradnici imaju hladan odnos prema vama, vrijeme je da odete. Sve nabrojane stavke doprinose stvaranju otrovne sredine.

7. Hronični stres

Neki poslovi su više stresniji od drugih, ali ako ste konstantno izloženi stresu bez mogućnosti da se malo „ohladite“, takođe može biti toksično. Ako se od vas očekuje da stalno radite više od 40 sati nedjeljno, bez slobodnog dana, mogli bi ste razmisliti o napuštanju posla.

U nekim slučajevima možete se obratiti nadređenom kako bi pokušali skupa da riješite probleme, a ponekad je upravo nadređeni dio problema. Ukoliko vaša molba da se poboljša radna sredina naiđe na zatvorena vrata, zasigurno je vrijeme da promijenite posao.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top