Sedam stvari koje šef nikako ne smije reći zaposlenom | Ekonomist

Sedam stvari koje šef nikako ne smije reći zaposlenom

Kada nadgledate zaposlene, vaše strpljenje ponekad je stavljeno na probu kako zbog nedostatka motivacije, otpora na ono što pitate ili zahtijevate, tako zbog ličnih problema zaposlenih. A i samo zato što ste šef, ne znači da ste savršeni.
Ponekad, svi mi kažemo stvari zbog kojih se kajemo.

No, za razliku od radnika, šef nema luksuz da kaže nešto pogrešno u momentima frustracije. Posljednje što vam treba su verbalne greške koje će demotivisati vaše osoblje, a što će dalje dovesti do još većih problema za vašu firmu.

Ovo je lista sedam fraza kojih se morate čuvati, naročito u stresnim situacijama. Kratak fitilj i nepromišljene rečenice mogu uništiti povjerenje koje zaposleni ima u vas.

Ja sam šef. Uradi kako ja kažem.

Mi smo ovdje svi odrasli, i ne možete očekivati da će vaši zaposleni biti zastrašeni licemjerstvom. Ako postavljate različite standarde za vas i vaše zaposlene, ne očekujte da će uraditi onako kako im naložite.

Srećan si što imaš posao.

Ako tako doživljavate vaše zaposlene, onda ste vi taj koji treba da bude srećan što ima posao. Niko ne voli da radi u okruženju u kojem su natjerani da se osjećaju kao da nešto duguju poslodavcu. Ukoliko je nešto zaškripalo sa određenim radnikom, ponesite se prema tome profesionalno i tako riješite i problem. Stanovište da zaposleni treba da „ljubi vaš prsten“ je nezrelo i pokazuje nedostatak liderstva.

Ako ti se ne sviđa, naći ću nekoga kome hoće.

Kao rukovodilac i menadžer vi donosite većinu odluka, ali vam to ne daje za pravo da se ponašate kao kreten. Svako može sebe osloviti sa menadžerom ili šefom, ali oni dobri će iskorititi svoje liderske vještine da motivišu radnike. Prisiljavati zaposlene da rade, prijeteći im otkazom, je neodrživo i pogrešno. Vremenom, radnici ostaju bez motivacije, i nevoljni da urade više od onoga što je potrebno. Ukoliko prije toga ne daju otkaz.

Zašto samo tebi ovo predstavlja problem?

Ako se radi o zaposlenom koji se stalno opire i zabušava, onda se takvi problemi odmah moraju riješiti. Ali, ako je riječ o radniku koji sarađuje, ali vam zadaje glavobolju oko pojedinih situacija i zadataka, onda je možda problem u vama jer niste raspoloženi da saslušate njegove brige i ideje. Nikad ne upoređujte zaposlene. To isto kao da upoređujete svoju djecu, podjednako loša ideja.

Nemam ja vremena za ovo.

Da li ste ozbiljni? Pa vi ste ŠEF. Vaš posao je da nađete vrijeme.
Umjesto što ćete otjerati zaposlenog, pronađite par minuta i posvetite mu svoje vrijeme.

Nemaš ti pojma šta je stres.

Svako ima sopstvenu stresnu zonu. Samo zato što donosite odluke, ne znači da možete sa visine da gledate druge.

Zar ne vidiš moje ime na vratima?

Da, pa šta. Istina, vi ste taj koji je postavio kompaniju na noge i uložio novac i vrijeme u njeno razvijanje, ali niste „bog i batina“. Bez vaših radnika, srećno u potrazi za klijentima i mušterijama.

Izvor: entrepreneur.com

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top