Sedam načina da budete pravi radnik za svog šefa | Ekonomist

Sedam načina da budete pravi radnik za svog šefa

Biti dobar radnik ne znači biti neko ko se ulizuje šefu. Učinite da on bude uspješan prije nego vi. Razvijajte se kao individualni profesionalac ali ne zaboravite da ste dio tima koji treba da napreduje.

Naročito ukoliko radite u privatnoj firmi, ne zaboravite, vaš posao je da pomognete vašem šefu da bude što uspješniji i da mu olakšate svakodnevicu. Na taj način ćete steći njegove simpatije, on će vremenom postati vaš mentor i pokrovitelj, piše Lifehacker. Bićete bliži ozbiljnim poslovima i važnim informacijama. Najbitnije od svega je što ćete i sami shvatiti kako izgleda ta pozicija i naučićete sve o liderstvu kako biste i sami jednoga dana postali šef.

  1. Upoznajte svog menadžera

Vi ne možete učiniti njegov život lakšim ukoliko ne znate šta on zapravo radi. Prvi korak je da shvatite šta šefu treba od vas i najbolji način da to uradite. Dakle, da li voli ispravke u pisanoj formi ili usmeno, Excel ili Powerpoint, da li želi informacije na sastanku, putem mejla ili na govornoj pošti…

  1. Prepoznajte šefove ciljeve

Vaš cilj je da razumijete sve za šta je odgovoran vaš šef, od brojeva i projekata do ciljeva i ideja. Uključite se i predložite šefu da podijeli dodatne informacije sa vama kako biste mu pomogli.

  1. Ne dozvolite da neko nasamari vašeg poslodavca

Ono što ljudi na visokim pozicijama najmanje vole su iznenađenja. Dakle ukoliko uočite da vaši klijenti rade nešto što ne bi trebalo, obavestite šefa o tome na vrijeme. U suprotnom on može biti zatečen i vjerovatno ne previše zadovoljan vama. Takvi prepadi stvaraju frustraciju i haos na koji odlazi puno vremena i energije. Ukoliko to spriječite vaš poslodavac će biti veoma zadovoljan.

  1. Ne smarajte šefa

Nijedan šef ne želi da bude bebisiter svom zaposlenom. Ukoliko imate pitanja o zdravstvenom osiguranju, gdje se nalaze olovke ili kada se podnosi izveštaj o troškovima, pitajte bolje nekog kolegu. Šefa pitajte samo bitna i jasna pitanja koja su u vezi sa saradnjom i poslovanjem.

  1. Držite se rokova

Kada dobijete zadatak posebnu pažnju obratite na rokove. Dakle ili kažite „Ja to mogu!“ ili recite „Vidjeću šta mogu da uradim.“ i neka vam cilj bude da sve završite dan ranije. Budite u pripravnosti kako biste bili u stanju da reagujete ukoliko ima promjena i pošiljki u zadnji čas.

  1. Predstavite rešenja, a ne probleme

Razmišljajte proaktivno i pokažite se kao osoba od akcije. Dakle, nemojte ući u šefovu kancelariju žaleći se na neki sektor koji stalno kasni sa planom. Umjesto toga prvo idite u taj sektor i popričajte sa njima. Zatim sa šefom popričajte o akcijama koje ste preuzeli.

  1. Držite se obećanog

Ako ste rekli da ćete završiti izveštaj do petka ne smijete se pojaviti tog dana bez istog. Vaše kolege će se žaliti šefu, a on može doći u problem jer je na primjer tog petka trebalo da predstavi plan klijentima zajedno sa vašim izveštajem. Šefovi najviše vole ljude na koje mogu da računaju, bez obzira na sve.

Izvor:bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top