Sedam medalja za vina Plantaža u Londonu, zlato za Vranac Reserve

Ovogodišnje ocjenjivanje vina u Londonu – Decanter World Wine Awards – proteklo je u znaku Vranca, saopšteno je iz kompanije “13. jul Plantaže”.

– Naime, vina 13.jul Plantaže proizvedena od ove autohtone crnogorske sorte su na Dekanteru, koji je najveća i najprestižnija vinska smotra, a važi i za globalni vinski šampionat, osvojila nekoliko medalja i na briljantan način predstavila vina koja pripadaju svjetskoj vinskoj eliti. Vranac Reserve iz berbe 2013. osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji više od 16.500 vina iz 57 zemalja. Ovogodišnji žiri Decanter takmičenja bio je sastavljen od 280 vinskih stručnjaka, i ove godine je dodijelio vinima Plantaža ukupno sedam medalja – navodi se u saopštenju.

Pored zlata za Vranac Reserve 2013, vinima Vranac Barrique 2015 i Vranac Pro Corde 2015 pripala je srebrna medalja, dok je  vrhunski Vranac 2015 osvojio bronzu.  Srebrne medalje su osvojila i vina Vladika 2015, Epoha 2013 i Chardonnay Barrique 2016 i time zaokružila veliki uspjeh Plantaža, dodaje se u saopštenju.

– Priznanje je time veće ako se zna da je popularna “Rezerva” prije par mjeseci na ocenjivanju Mundus vini u njemačkom Nojštatu takođe osvojila zlatnu medalju, pa je nagrada iz Londona izuzetna potvrda velikog trijumfa ovog vina. Inače, Vranac Reserve se proizvodi samo u najboljim berbama. Nakon odležavanja u drvenim sudovima (2 godine) i boci (3 do 5 god.), razvija svoj puni, karakteristični i vrlo prepoznatljiv buke. Podsjećamo da je na istom takmičenju 2017. godine i vino Plantaža Stari podrum Cabernet Sauvignon osvojilo zlatnu medalju, skrenuvši pažnju vinskog svijeta da se na podgoričkom Ćemovskom polju, u vinogradu Plantaža, rađaju velika vina – dodaju u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top