Sberbanka rasprodaje imovinu u Evropi

Sberbanka je odlučila da rasproda nekretnine svojih evropskih preduzeća Sberbanka Evropa, a kao pilot projekat prodavaće imovinu u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Kako je listu Vjedomosti rekao predstavnik kompanije Ruska aukcijska kuća, s kojom je banka potpisala dogovor o prodaji objekata, radi se o imovini koja je prešla na banku na ime dugova po kreditima.

Mnogi objekti prešli su na Sberbanku još iz Folksbanke internešenel, koju je ona kupila 2012. godine, navodi predstavnik.

Na prodaju može da bude dato oko 20 objekata rekao je savjetnik generalnog direktora Ruske aukcijske kuće Valdemar Vajs. To su komercijalni i stambeni objekti dobijeni kao zalog za kredit. Najveći među njima je autodilerski centar u Zagrebu površine 6.490 kvadratnih metara. Vajs je odbio da navede procijenjenu cijenu nekretnina datih na prodaju. Od komentara se uzdržao i predstavnik Sberbanke.

Sberbanka je zainteresovana ne samo za prodaju nekretnina. Od februara vodi pregovore o prodaji banaka u Slovačkoj i Mađarskoj. Obje bi mogle da budu prodate češkoj banci ČSOB koja je član grupe KBC, saznale su Vjedomosti iz dva izvora bliskih Sberbanci Evropa. Sporazum još nije sklopljen, a među pretendentima su i češko-slovačka “ćerka” Unikredit grupa – Penta, slovačko odjeljenje OTP banke i finansijska grupa J&T.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top