Saxo banka učinila tehničku analizu djelotvornom uz jedinstvenu integraciju Autochartist platforme | Ekonomist

Saxo banka učinila tehničku analizu djelotvornom uz jedinstvenu integraciju Autochartist platforme

Saxo Bank specijalista za investicije i trgovanje različitim tržišnim materijalima, najavila je saradnju sa platformom Autochartist kako bi omogućila da automatizovani alati tehničke analize i signali za trgovanje u realnom vremenu budu dostupni klijentima direktno preko SaxoTraderGO platforme.

„Uz sveobuhvatnu integraciju sa platformom Autochartist dodatno smo poboljšali analitičke alate dostupne našim klijentima. Nema potrebe za otvaranjem drugih pretraživača, pokretanjem aplikacija ili podešavanjima nezavisnih proizvođača. Sveobuhvatna integracija radi besprijekorno na različitim uređajima i omogućava da tehnička analiza i signali za trgovanje u realnom vremenu budu djelotvorni i na dohvat ruke klijentima,“ izjavio je Kim Kramer Larson (Kim Cramer Larsson), menadžer platformi i tehnički analitičar Sakxo bank.

Ilan Azbel, direktor kompanije Autochartist je tom prilikom dodao:

„Saradnja između Saxo banke i Autochartista je primjer kako broker koji razmišlja unaprijed koristi tehničku analizu radi pružanja jednostavnog, smislenog i djelotvornog sadržaja svojim klijentima. Nivo integracije je jedinstven za ovu granu industrije zbog potpune integracije sadržaja u cjelokupni doživljaj trgovanja klijenta; od otvorene pozicije do postavljanja izlaznih nivoa. Ovako duboko razmatranje dobrobiti klijenata je upravo ono što Saxo bank čini liderom u ovoj oblasti.“

Napredni algoritmi Autochartist platforme neprekidno prate globalna tržišta i pružaju signale za trgovanje u realnom vremenu posredstvom širokog spektra parametara zasnovanih na tehničkoj analizi. Svaki signal za trgovanje predstavlja jednostavan pregled osnovne analize i automatski obračunate ulazne cijene, određuje ciljani profit i zaustavlja gubitke kako bi klijenti mogli da trguju direktno putem platforme dok se mogućnosti pojavljuju na tržištu.

„Priprema tržišta za signale trgovanja upotrebom tehničke analize je obično proces koji zahtijeva dosta vremena i za koji je neophodno detaljno znanje. Ovaj novi alat omogućava da tehnologija automatski obavlja posao i pruža klijentima mogućnost pokrivanja i analiziranja tržišta širom raznih klasa finansijskih sredstava uz mnogo veću efikasnosti. Autochartist omogućava analizu i signale u realnom vremenu pružajući klijentima donošenje nezavisnih i dobro potkrijepljenih odluka u trenutku pojavljivanja mogućnosti za trgovanje,“ rekao je Kim Kramer Larson iz Saxo bank.

Dubina integracije omogućava klijentima primjenu izuzetno prilagodljivih filtera radi usmjeravanja na mogućnosti u skladu sa poželjnom klasom finansijskih sredstava i strategijama trgovanja, kao i skretanje pažnje klijentima na značajna dešavanja na tržištima koja se tiču upravo njihovih izbranih sredstava.

„Klijenti sa iskustvom u tehničkoj analizi mogu da koriste ovu funkciju da pokriju više finansijskih instrumenata i pojednostave dugotrajno ispitivanje tržišta. Oni klijenti koji nisu toliko upućeni u tehničku analizu mogu da iskoriste prednost AutoChartista za dodatno unapređenje strategija trgovanja tako što će uključiti tehnički element u proces donošenja odluke“, dodao je Kim Kramer Larson iz Saxo banke.

Kao još jedan dokaz globalnog prisustva Saxo bank, nova Autochartist funkcija će biti dostupna na više od 20 različitih jezika dok bude plasirana na svim tržištima tokom narednih nedjelja.

Autochartist pokriva više od 50 valutnih parova, 200 akcija, najveće indekse, kao i glavnu berzansku robu i besplatna je za sve klijente Sakso banke. Ova funkcionalnost će takođe biti dostupna i klijentima rebrendiranih platformi.

Grupacija Saxo Bank je specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima, koja nudi kompletan set tehnologija, alata i strategija za trgovanje i investiranje. Saxo bank je osnovana 1992., a sjedište joj se nalazi u Kopenhagenu i trenutno zapošljava 1500 ljudi u finansijskim centrima širom svijeta uključujući London, Singapur, Pariz, Cirih, Dubaji i Tokio.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top