Sastanak Putina i direktora Folksvagena | Ekonomist

Sastanak Putina i direktora Folksvagena

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, sastao se u Moskvi sa glavnim izvšrnim direktorom njemačke kompanije Folksvagen, Matijasom Milerom, i izjavio da je spreman da pomogne njemačkom industrijskom gigantu u razvoju poslovanja u Rusiji. Putin je rekao da razumije izazove automobilskog tržišta u Rusiji koje u posljednje vrijeme bilježi pad.

“Drago nam je da vaš posao u cjelini stoji dobro, iako razumijemo da postoje određene poteškoće”, rekao je Putin nakon sastanka koji je bio jedan od rijetkih ličnih susreta s evropskim industrijalcima nakon sankcija koje je Zapad uveo Moskvi 2014. godine.

VW grupa, koja proizvodi Folksvagen, Audi, Seat i Škodu, najveći je strani proizvođač automobila u Rusiji po prodaji i prihodima. Međutim, prodaja je prošle godine opala za 5 procenata, što ipak nije obeshrabrilo čelnike kompanije da se nadaju da će se sa sadašnjih 1.4 miliona prodatih vozila vratiti na vrhunac iz 2012. kada su dostigli prodaju od 3 miliona automobila.

Izvori bliski kompaniji navode da je razlog Milerovog sastanka s Putinom bio da se, pored već postojećih poreskih olakšica, ugovore “ekskluzivni benefiti” za VW.

VW je u zvaničnom saopštenju istakao da su posvećeni ruskom tržištu i da će nastaviti ulaganja u tamošnji ogranak kompanije koja je do sada otvorila 6.800 direktnih i 50.000 indirektnih radnih mjesta.

 

Izvor: Reuters

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top