Šansa za crnogorske ljubitelje automobila

Njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da njena Vlada planira da udvostruči sredstva za poboljšanje kvaliteta vazduha u nemačkim gradovima. Planiraju se veća sredstva i za sprečavanje vožnje starijih dizel vozila.

Merkelova je predložila dupliranje “mobilnih sredstava” na jednu milijardu eura i rekla da bi taj fond mogao da finansira projekte od reorganizacije sistema upravljanja saobraćajem do pomoći prelasku na električna vozila.

Od prethodno planiranih 500 miliona evra polovina dolazi od auto industrije.  Vicekancelar, Zigmar Gabrijel, je nakon sastanka sa gradonačelnicima i liderima saveznih pokrajina naveo da očekuje od proizvođača automobila da doprinesu povećanju.

Prošlog mjeseca su se njemački proizvođači automobila obavezali da snabdiju pet miliona dizel vozila u zemlji s novijim softverom za smanjenje emisije štetnih gasova i da finansiraju podsticaje vozačima da zamijene starije modele kola.

Sve ovo nam govori da će se veliki broj modela automobila prodavati i van granica Njemačke, što predstavlja šansu i za naše građane da održavan i kvalitetan auto nađu u inostranstvu za solidnu svotu novca. Opšte je poznata činjenica da disciplinovani i pedantni Njemci izuzetno dobro servisiraju svoje automobile, tako da je nesumnjivo da će i naši sugrađani na njemačkom tlu pokušati da pronađu svoje četvorotočkaše po mjeri.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top