Samsung tajni VR headset prototip ima oči i senzor pokreta | Ekonomist

Samsung tajni VR headset prototip ima oči i senzor pokreta

Kompanija za praćenje očiju VR-a pod nazivom Visual Camp upravo je pomenula svoj tajni samostalni prototip prototipa VR koji je Samsung pokazao u MVC u martu iza zatvorenih vrata, kao što se vidi na Liliputing-u. Označeno je kao “Exynos VR III”, kako bi ga razlikovao od Exynos VR II koji je vjerovatno došao prije toga. Napaja ga 10nm SoC sa grafikom Mali G71 – nešto što zvuči slično Exynos 9 Series čipu. On je sposoban da napaja dvostruke WQHD + displeje (2560×1440) na 90Hz ili jedan 4K displej na 75Hz, iako nije jasno koji ekran je unutar.

Nema spomenutog praćenja kretanja u unutrašnjosti, u saopštenju za medije se pominje i poseban način renderovanja, omogućeno praćenjem pogleda, koji koncentriše snagu renderovanja gdje god su oči fokusirane.

Izgleda prilično očigledno, od veličine i dizajna ovog headset-a, da se radi samo o prototipu ili tehnološkom demo-u. Iako bi navedene tehnologije bile veliki napredak u mobilnom VR-u, sve u kompaktnom i pristupačnom paketu možda neće biti izvodljive. Prošle godine je rečeno da Samsung radi na samostalnom headset-u i istražuje praćenje ruku, ali da takva funkcija može biti dostupna tek za nekoliko godina. Činjenica da nikada ranije nismo čuli za Exynos VR II znači da možda nećemo vidjeti zvanično saopštenje kompanije Samsung ni o Exynos VR III  modelu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top