Samsung predviđa najveći kvartalni profit u svojoj istoriji | Ekonomist

Samsung predviđa najveći kvartalni profit u svojoj istoriji

Samsung je danas objavio smjernice o zaradama za vremenski period K2 2017, pokazujući snažan kvartal nad četvrtinom rasta u ukupnoj prodaji i operativnom profitu, a to je ujedno najveći operativni profit u istoriji kompanije.

Mobilni uređaji Samsung  su tokom drugog kvartala donijeli kompaniji 52 milijarde dolara u neto prodaji tokom drugog kvartala i ogromnih 12,13 milijardi dolara u operativnom profitu, pri čemu su oba prihoda zabilježena kao srednja prognoza. Analitičari napominju da je ovaj operativni prihod više od kombinovane četvrtine zarade titana kao što su Facebook, Amazon, Netflix i Google.

Samsung predviđa za drugu četvrtinu da je neto prihod od prodaje i poslovanja povećan u odnosu na kvartal tokom godine. Neto prodaja je predviđena za 18,69% u QoQ-(quarter to quarter) i 17,78% u odnosu na prethodnu godinu, dok je operativni  profit porastao za 41,41% QoQ.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top