Samsung predstavio fotografske senzore "ISOCELL" | Ekonomist

Samsung predstavio fotografske senzore “ISOCELL”

Kompanija Samsung predstavila je svoju marku fotografskih senzora ISOCELL i pokazala najsavremenija rešenja na Svjetskom kongresu mobilne tehnologije (MWC 2017) u Šangaju. Samsungova linija senzora slike je dobila ime po vlastitoj tehnologiji kompanije – ISOCELL, što je optimalno rešenje za današnje uređaje koji zahtijevaju ultra tanke dizajne sa visoko kvalitetnim kamerama.

Ova tehnologija prvi put je predstavljena 2013. godine, ISOCELL odvaja svaki piksel uz pomoć fizičke barijere koja smanjuje prelivanje boja između piksela.

Očekujemo da će ISOCELL pomoći korisnicima da lakše prihvate i imaju povjerenja u performanse kamera, kao i u cjelokupan kvalitet uređaja, rekao je Ben Hur, potpredsjednik marketinga LSI Sistema u kompaniji Samsung. Uz naprednu tehnologiju senzora slike, Samsung će nastaviti sa inovacijama u pogledu kamera koje se koriste u pametnim telefonima.

 

Samsung ISOCELL ima četiri tehnološke pod-marke: Bright, Fast, Slim i Dual, koje odgovaraju specifičnim zahtjevima tržišta:

– ISOCELL Bright senzori pružaju svijetle i oštre slike uz visoku vjerodostojnost boja i smanjen šum u uslovima slabog osvjetljenja.

– ISOCELL Fast senzori imaju brz autofokus na objekte koji miruju ili su u pokretu čak i kada su tamni.

– ISOCELL Slim senzori usvajaju najmanju veličinu piksela dostupnih na tržištu, a ipak proizvode slike visokog kvaliteta i na najtanjim uređajima.

– ISOCELL Dual senzori se mogu različito kombinovati i uskladiti na uređajima korisnika kako bi se dobile karakteristike koje su tražene    u najnovijem trendu dvostrukih kamera.

Na sajmu MWC2017 u Šangaju, Samsung je takođe predstavio napredna logička rešenja, uključujući Exynos 9 seriju sa 10-nanometarskom FinFET procesnom tehnologijom, za širok raspon platformi kao što su mobilni uređaji, virtuelna realnost i nosivi uređaji.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top