Samsung predstavio Exynos 9 Seriju 9810 procesora | Ekonomist

Samsung predstavio Exynos 9 Seriju 9810 procesora

piše IT analitičar Aleksa Bigović


Samsung je juče predstavio svoj najnoviji procesor (AP), Exynos 9 Series 9810. Ovo je Samsungov drugi procesor koji je napravljen na drugoj generaciji 10-nanometarskom (nm) FinFET procesu, koji donosi novi nivo performansi pametnim telefonima kao i novu generaciju ultra brzog LTE modema.

Samsung Exynos 9810 procesor posjeduje potpuno nov osmojezgreni CPU, od kojih četiri moćna jezgra mogu da dostignu brzinu od čak 2,9GHz, dok su ostala četiri optimizovana za efikasnost. LTE modem u Exynos 9810 olakšava emitovanje i reprodukciju video zapisa do UHD rezolucije kao i video zapise snimane u 360 stepeni. Exynos 9810 predstavlja sofisticirane funkcije za poboljšanje korisničkih iskustava pomoću deep learning-a i veću sigurnost na najnovijim mobilnim uređajima.

Ova najsavremenija tehnologija omogućava procesoru da precizno prepozna ljude ili predmete na fotografijama. Za dodatnu sigurnost, procesor ima zasebnu jedinicu za obradu podataka za zaštitu vitalnih ličnih podataka kao što su informacije, iris(lice) i otisak prstiju.

Svi ljubitelji Samsung pametnih telefona mogu očekivati ovaj procesor u Samsungovom najnovijem pametnom telefonu Samsung Galaxy S9 koji će biti predstavljen u prvom kvartalu ove godine.

Kao priznanje i tehnološki napredak, Samsung Exynos 9 Series 9810 je izabran za CES 2018 Innovation Awards HONOREE u kategoriji proizvoda ugrađenih tehnologija i biće prikazan na događaju koji će se održati od 9. do 12. januara 2018. godine u Las Vegasu, SAD.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top