Samsung osvojio dva EISA priznanja za 2017/2018 | Ekonomist

Samsung osvojio dva EISA priznanja za 2017/2018

 

Kompanija Samsung osvojila je dva prestižna priznanja za 2017/2018 godinu u kategorijama najbolji smart telefon i smart TV koje dodjeljuje Evropska asocijacija za zvuk i sliku (EISA). Za najbolje ovogodišnje pametne telefone proglašeni su Galaxy S8 i S8+, dok je priznanje za najbolji pametni televizor izabran model Samsung QE55Q7F.

Galaxy S8 i S8+ su se kod stručnog žirija izborili za prestižno priznanje „EISA best smartphone 2017-2018“ svojim moćnim softverskim performansama, kao i Infinity ekranom i kompaktnim dizajnom bez okvira. Funkcije koje se posebno izdvajaju kod ovih modela su vrhunska kamera Dual Pixel od 12 megapiksela sa zadnje strane kao i premium kamera od 8 megapiksela sa prednje. Takođe, ovi uređaji iz posljednje Samsung S serije predstavljaju prve mobilne uređaje sa HDR funkcijom koji pružaju žive boje i izuzetan kontrast, a uz to posjeduju i prvi 10-nanometarski čip koji obezbjeđuje veću brzinu i efikasnost rada.

„Izuzetno nas raduje da je nezavisno udruženje evropskih novinara iz 25 zemalja prepoznalo posvećenost Samsunga ka stalnom fokusu na osluškivanje potreba korisnika, kao i velikoj pažnji koju ulažemo u izradu proizvoda izuzetnih performansi i prefinjenog dizajna. Ovogodišnje EISA nagrade za najbolji pametni telefon kao i smart TV vidimo kao potvrdu naše posvećenosti kreiranju vrhunskih uređaja koji zaista unapređuju svakodnevni život korisnika i ljubitelja tehnologije“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga u kompaniji Samsung.

Tradicionalno već na dodjeli EISA priznanja, kompanija Samsung osvaja priznanja u kategoriji najboljih i najinovativnijih televizora. Ove godine, titulu najboljeg poneo je model QE55Q7F. Ovaj smart TV uređaj iz najnovije Samsung QLED kolekcije nudi unaprijeđenu Quantum dot tehnologiju, višestruko bolje performanse u pogledu prikaza boje, pa tako prikazuje čak i najsuptilnije razlike u boji kod različite osvijetljenosti. Takođe, napredna HDR 1500 funkcija omogućava korisnicima da na ekranu vide svaki skriveni detalj. Poseban iskorak se ogleda u dizajnu televizora pri čemu ovaj nagrađeni model donosi Invisible Connection kabl dužine 15 metara koji pomaže da se iz vidnog polja uklone neugledni kablovi i da se svi kablovi perifernih uređaja sakupe i povežu u jedan.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top