Samsung ostao bez veoma bitnog čovjeka | Ekonomist

Samsung ostao bez veoma bitnog čovjeka

Generalni direktor južnokorejske elektronske kompanije Samsung, Kvon Oh-Hjun, podnio je 13. oktobra ostavku na tu funkciju, jer je, kako je rekao, kompanija suočena sa “krizom bez presedana”, uprkos očekivanom istorijskom profitu u trećem kvartalu.

“Srećom, kompanija sada billeži najbolje rezultate ikada, ali to je samo posledica odluka i investicija iz prošlosti. Budući da smo suočeni sa krizom bez presedana, vjerujem da je došlo vrijeme za kompaniju da krene ispočetka, sa novim duhom i mladim rukovodstvom, kako bi bolje odgovorila izazovima koje donosi ubrzano mijenjanje IT industrije”, navodi se u njegovom saopštenju.

Njegova ostavka dolazi u trenutku kada se kompanija bori sa posledicama skandala zbog kojeg je čelni čovjek Samsunga, Li Džae Jong, završio u zatvoru, jer je nudio mito bivšoj predsjednici države Park Gun Hej.

 Za sada nije poznato ko će zamijeniti tvorca svih većih uspjeha u bliskoj prošlosti, a mi smo sigurni da u takvom gigantu ima itekako kvalitetnih ljudi koji će na pravi način preuzeti veoma odgovornu funckiju.


Izvor: Mondo.rs

 

Komentariši

Top