Samsung investira u Beču

Samsung Electronics  saopštio da će investirati 75 miliona eura u austrijsku kompaniju “TTTech”, sa sjedištem u Beču.

Ova kompanija se bavi razvojem tehnologija autonomne vožnje i bezbjednog upravljanja za automobile Audija i drugih proizvođača.

Novo ulaganje Samsunga u sektor autonomnih vozila dolazi nakon što je južnokorejska kompanija završila akviziciju Harmana, koji se bavi proizvodnjom automobilskih navigacionih sistema i tehnologija za komunikaciju vozila jednog sa drugim, kao i infrastrukturom, izveštava agencija AP. Samsung je takođe najavio da je u Harmanu osnovao poslovnu jedinicu za nadgledanje autonomne vožnje.

Ulaganje Samsunga u “TTTech” je prvo iz fonda vrijednog 300 miliona dolara, koji je namijenjen razvoju njegovih tehnologija autonomne vožnje. Iz kompanije kažu da će fond investirati i u automobilske startapove.

Kompanija ne proizvodi vozila niti posjeduje automobilsku kompaniju, ali je dobila dozvole za poslovanje u sektoru samovozećih automobila u Južnoj Koreji i Kaliforniji za testiranje softvera i hardvera za autonomne automobile.


 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top