Samsung i Epl dobili ozbiljnog konkurenta | Ekonomist

Samsung i Epl dobili ozbiljnog konkurenta

Peking — Prihodi kineskog proizvođača telekomunikacione opreme Huavej porasli su u prvom polugođu za 40 odsto, zahvaljujući stabilnom rastu prodaje smartfona.

Ukupni prihodi od prodaje su dostigli 245,5 milijardi juana (36,7 milijardi dolara) u periodu januar-jun, prema novim podacima kompanije, prenosi agencija Frans pres.

“Uvjereni smo da će Huavej zadržati svoj aktuelni zamajac, i da će čitavu godinu imati pozitivnu finansijsku poziciju”, izjavila je finansijska direktorka Huaveja Sabrina Meng.

Huavej je jedan od vodećih provajdera mrežne infrastrukture u svijetu, a prodaja njegovih potrošačkih proizvoda, među kojima i smartfona, porasla je prošle godine za 73 odsto, na 129,1 milijardu juana.

Hauvej je prošle godine držao više od osam odsto udjela u svjetskom tržištu smartfona, zahvaljujući čemu se našao na trećoj poziciji, iza Samsunga i Epla, prema ovogodišnjem izvještaju kompanije Internešnel data korporejšn.

Neto profit Huaveja je u 2015. godini porastao za 33 odsto na godišnjem nivou, na 36,9 milijardi juana, dok su prihodi uvećani za 37 odsto, na 395 milijardi juana.

 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top