Samsung Galaxy J7+ dobija dvostruku kameru i prepoznavanje lica | Ekonomist

Samsung Galaxy J7+ dobija dvostruku kameru i prepoznavanje lica

Samsung najvjerovatnije samo za azijsko tržište priprema unaprijeđenu verziju postojećeg pametnog telefona Galaxy J7 (2017) pod imenom Galaxy J7+.

Najuočljivija razlika između osnovnog Galaxy J7 (2017) modela i Galaxy J7+ modela je u tome što potonji donosi dvostruku zadnju kameru koju čini 13-megapikselni senzor sa otvorom blende f/1.7 i sekundarni 5-megapikselni senzor sa otvorom blende f/1.9. S prednje strane nalazi se 16-megapikselna selfie kamera sa otvorom blende f/1.9.

Unutar uređaja sa unibody metalnim kućištem nalazi se osmojezgreni čip na taktu od 2,39 GHz, 4 GB RAM-a, 32 GB interne memorije proširive microSD karticama do maksimalno 256 GB te baterija od 3000 mAh. Tu je i 5,5-inčni Super AMOLED Full HD ekran, senzor otisaka prstiju i operativni sistem Android 7.1.1 Nougat.

Vrijedi istaknuti kako Galaxy J7+ sadržava i novitete koji su do sada bili zastupljeni isključivo na flagship modelima južnokorejske kompanije kao što je, na primjer, virtuelni asistent Bixby i otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.

Za sada nije poznato kada bi trebao da bude dostupan na tržištu ni po kojoj cijeni, ali poznato je da će biti dostupan u crnoj, zlatnoj i ružičastoj boji.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top