Samsung Bixby opcija dostupna u više od 200 zemalja širom svijeta | Ekonomist

Samsung Bixby opcija dostupna u više od 200 zemalja širom svijeta

Kompanija Samsung Electronics najavila je da je opcija za glasovno upravljanje Bixby, nakon Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, dostupna u više od 200 zemalja i teritorija širom svijeta, uključujući i Srbiju. Uz ovaj inteligentni interfejs, milioni potrošača moći će da iskoriste pametniji način interakcije sa svojim telefonima i da svoje zadatke obave brže i lakše.

Trenutno dostupan na američkom engleskom i korejskom jeziku, Bixby donosi unaprijeđenu produktivnost pametnih telefona i bolju personalizaciju kroz interfejs sa brzim komandama – Quick Commands. Ova opcija omogućava korisniku da lako kreira sopstvenu glasovnu komandu i da je koristi umjesto jedne sekvence ili većeg broja komandi. Na primjer, može kreirati komandu “laku noć” koja je prečica za “uključi program rada bez ometanja, podesi alarm za 6 ujutru i uključi filter za plavu svjetlost”.

Bixby takođe razumije način na koji korisnik zapravo govori, postavlja pitanja i zahtjeve. Na primjer, ako potrošač snimi fotografiju i onda kaže Bixby “pošalji mami sliku koju sam upravo snimio”, Bixby razumije komande koje podrazumijevaju korišćenje više aplikacija i znaće na koju se sliku misli, te će je poslati traženoj osobi putem poruke. Ovo razumijevanje prirodnog ljudskog jezika olakšava interakciju sa telefonom i čini je intuitivnijom. Svojom tehnologijom dubokog učenja na bazi iterakcija, Bixby će s vremenom sve bolje razumjeti i upoznavati lične preferencije korisnika i načine govora.

Bixby je jedinstven po tome što je to inteligentni interfejs, a ne samostalna aplikacija. Kada aplikacija postane sposobna da komunicira sa Bixbyjem, Bixby će podržati skoro svaki zadatak koji ta aplikacija može da izvede i to na osnovu glasovnih komandi, komandi dodirom ili tekstualnih komandi. Bixbyjeva duboka integracija takođe je ugrađena u podešavanja pametnog telefona, tako da opcije telefona mogu biti izmijenjene, na primjer, da se podesi vrijeme za gašenje ekrana kada je telefon neaktivan ili prikazivanje svih notifikacija, a da pritom korisnik ne prekine to što trenutno radi.

“Milioni klijenata širom svijeta sada će imati pristup novom i inteligentnom načinu interakcije sa svojim telefonima”, izjavio je Indžong Ri, izvršni potpredsjednik i šef sektora za istraživanje i razvoj, softver i servise u diviziji za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Širenje Bixbyjevih glasovnih sposobnosti je prvi korak u stalnom uvođenju novih funkcionalnosti ove opcije. U budućnosti, Bixby će moći da uči, kako bi ponudio inteligentniju i ličniju interakciju i lakše povezivanje sve većeg broja uređaja”.

Samsung namjerava da nastavi sa proširivanjem glasovnih sposobnosti Bixby opcije na dodatne zemlje, jezike, uređaje, funkcije i aplikacije drugih proizvođača. Daljim unaprijeđenjem iskustva korišćenja mobilnih uređaja i ponude rješenja, sve više korisnika moći će da ostvari bolju interakciju sa svojim uređajem i da upravlja svojim aplikacijama i servisima jednostavnije i instinktivnije.

Korisnici Galaxy S8 i S8+ od danas mogu da uključe Bixbyjeve glasovne mogućnosti, pritiskom na dugme “Bixby” kako bi pokrenuli instalaciju. Bixby se aktivira pritiskom na dugme predviđenim za to, na telefonima Galaxy S8 i Galaxy S8+, ili jednostavnim “Hi, Bixby” (Zdravo, Bixby).

Bixby je trenutno dostupan na odabranim uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8+. Dostupnost servisa i partnera – trećih strana variraju od države do države.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top