Samo 282 pošiljke bile skuplje od 150€ | Ekonomist

Samo 282 pošiljke bile skuplje od 150€

Od 320,38 hiljada pošiljki robe iz inostranstva kupljene u prošloj godini preko interneta, registrovanih preko carinske filijale Pošte, svega 282 su prelazile 150 eura vrijednosti.

U prvoj polovini ove godine, od 182,37 hijada pošiljki 92 su prelazile taj, do prošle sedmice neoporezivi iznos, piše Pobjeda.
Iz Uprave carina su kazali da su u carinskoj ispostavi na Aerodromu Podgorica u prošloj godini oporezovane svega 783 takve pošiljke, a u prvoj polovini ove godine 387, koje su takođe bile preko 150 eura vrijednosti.

“U carinarnicama Bar, Kotor i Bijelo Polje nije bilo carinjenja tih pošiljki”, saopšteno je Pobjedi iz Uprave carina.

Skupština je ove sedmice usvojila izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), kojim je, između ostalog, predviđeno da se za pošiljke do 75 eura vrijednosti ne plaća carina i PDV.

Predstavnici Pošte Crne Gore naveli su da je u prošloj godini pošiljki e-trgovine bilo 15, 37 odsto više u odnosu na 2015, i da se rast počeo bilježiti posljednjih nekoliko godina.

 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

One thought on “Samo 282 pošiljke bile skuplje od 150€

  1. Ono što još treba navesti je i da je od tih oporezovanih svega desetak posto bilo za fizička lica, tako da je ovaj usvojeni zakon van pameti i samo na štetu građana!

Komentariši

Top