Saks ograničio radno vrijeme na "samo“ 17h - Ekonomist

Saks ograničio radno vrijeme na “samo“ 17h

Menadžment Goldman Saksa, jedne od najvećih banaka na svijetu, odlučio je da ograniči radno vrijeme pripravnika na 17 sati, nakon što je jedan od zaposlenih u konkurentskoj kući Meril Linč preminuo zbog premora.

“Idite kući prije ponoći i ne vraćajte se pre sedam sati ujutru“, glasi saopštenje američke banke, prenosi Gardijan. Kako se navodi u saopštenju, pripravnici moraju da rade naporno, ali ne i previše.

Nova pravila odnose se na turu ljetnjih pripravnika u banci, a portparol Goldman Saksa rekao je da su uvedena kako bi se “popravilo radno iskustvo novih radnika“.

Mjere ograničavanja radnog vremena donesene su kako bi se u budućnosti spriječile nesreće kao što je slučaj 21-godišnjeg pripravnika u banci Meril Linč, koji je preminuo nakon čestih cjelodnevnih i noćnih smjena u želji da impresionira svoje šefove.

Moric Erhart pronađen je mrtav u kupatilu svog stana u Londonu, nakon što je odradio 72 sata na poslu bez odmora. Istraga je pokazala da je preminuo od epileptičnog napada koji je najverovatnije izazvan premorom.

Izvršni direktor banke rekao je svojim pripravnicima da ne bi trebalo cijeli svoj život da posvete firmi.

“Mora vam biti zanimljivo, da imate više interesa. Takođe, morate biti neko ko je poželjan za razgovor”.

Izvor B92
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top