Ryanair-om od 2020. do Amerike za 15 dolara

Ryanair-om od 2020. do Amerike za 15 dolara

Upravni odbor najveće evropske niskotarifne avio kompanije, irskog Ryanaira, u utorak je donio odluku o pokretanju prekookeanskih letova za SAD.

Prema riječima Kennya Jacobsa, šefa marketinga, prekookeanski letovi neće se prodavati pod Ryanairovim brendom. Letovi će povezivati 12 do 14 evropskih destinacija s američkim gradovima, poput Bostona, Čikaga, Njujorka i Majamija.

Međutim, do prvih letova za američke destinacije proći će još par godina jer kompanija prvo mora nabaviti dugolinijske avione. Analitičari ocjenjuju da će se Ryanair obratiti Boeingu koji čini okosnicu njegove flote. Zbog većeg obima posla u ovoj kompaniji, ipak se procjenjuje da bi se prvi Ryanairov prekookeanski let trebao dogoditi najranije 2020. godine.

Kako piše Daily Mail, cijena karte u jednom smjeru za let koji će povezivati evropski i američki grad iznosiće oko 15 dolara, ali broj karata po toj cijeni biće ograničen.

Izvor: BIZLife, Daily Mail

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top