Ruski milioner želi da gradi luksuzno naselje na Škveru | Ekonomist

Ruski milioner želi da gradi luksuzno naselje na Škveru

Na najatraktivnijem dijelu Herceg Novog, Škveru, odnosno na mjestu nekadašnjeg Zanatskog, vlasnik kompanije “Evroland”, ruski milioner Jevgenij Medvedev gradiće luksuzno apartmansko naselje, na tri sprata sa podzemnim garažama. Medvedev je vlasnik jedine neiskorišćene parecele u zapadnom podgrađu Herceg Novog, propalog preduzeća Zanatsko, površine 2.516 metara kvadratnih.

Gradnja bi trebalo da počne na jesen, nakon isteka zabrane izvođenja građevinskih radova, a Medvedev obećava da će izaći u susret građanima Herceg Novog, saslušati sugestije i komentare, kako bi sve strane bile zadovoljne nakon realizacije projekta, saopštila je  za Radio Jadran administrativna direktorka kompanije, Julija Matović.

– Gospodin Medvedev želi da svima bude dobar komšija, pa će vjerovatno od Opštine tražiti da se ukine parking u ulici Partizanski put, a za uzvrat će ponuditi jedan broj parking mjesta u podzemnoj garaži. On hoće da sasluša šta ljudi misle o tome i šta bi bilo dobro i za grad i za njega – objašnjava Matović.

Kako je kazala, njegova je vizija da na mjestu Zanatskog napravi objekat, koji bi se estetski uklopio u ambijent, ali koji bi bio u rangu sa objektima u Porto Montenegru. Projekat već postoji, kao i izdata građevinska dozvola u skladu sa starim PUP-om, koju će vjerovatno morati da reviduje.

– Pored toga, Medvedev u svom objektu želi da zaposli isključivo Novljane. Za početak građevinske firme, projektante, konsultante, arhitekte, a kasnije i ljude koji će održavati i obezbjeđivati zdanje. Biće mu potrebni radnici za servisiranje objekta. On bi volio licenciranu agenciju za obezbjeđenje sa ovdašnjim ljudima, komplet organizaciju sa konobarima, sobaricama, čuvarima – navodi Matović.

Prema njenim riječima, projekat predviđa i poslovne prostore u kojima bi bile otvorene prodavnice garderobe, rent a car i turističke agencije, saloni ljepote i namještaja, kao i prodavnice lokalnih proizvoda za turiste, po ugledu na Porto Montenegro.

Jevgenij Medvedev vlasnik je i nekadašnjeg kikindskog odmarališta na Njivicama, za kojeg takođe ima projekte. U toku je uređenje terena, čišćenje i manji gađevinski radovi, ali plaža odmarališta ove sezone biće otovrena za Novljane i turiste, obećava Matović.

Ovaj ruski biznismen koji je bio predstavnik u Ruskoj Dumi sada je investitor i suvlasnik velikog građevinskog biznisa u Moskvi. Njegova firma je do sada redovno izmirivala razne poreze u Crnoj Gori, koji na godišnjem nivou iznose preko 30.000 eura.

 

Komentariši

Top