Ruske kompanije kolateralna šteta verbalnog "rata" | Ekonomist

Ruske kompanije kolateralna šteta verbalnog “rata”

SAD su uvele sankcije protiv 16 pojedinaca i firmi iz Kine i Rusije, koje optužuju za podršku nuklearnom programu Sjeverne Koreje i pokušaj izbjegavanja sankcija.

“Neprihvatljivo je za pojedince i kompanije u Kini, Rusiji i na drugim mjestima da omogućavaju Sjevernoj Koreji da stvara prihod koji se koristi za razvoj oružja za masovno uništenje i destabilizovanje regiona”, ocijenio je u saopštenju ministar finansija SAD Stiven Mnučin.

Sankcije su dio širih napora SAD da poremete protok novca za finansiranje oružanog programa Sjeverne Koreje i usmjerene su na kompanije koje se bave prirodnim resursima, kao što su ugalj i minerali ili su angažovane u finansijskim transakcijama u interesu Sjeverne Koreje.

Najnoviji potez SAD uslijedio je nakon “verbalnog rata” Vašingtona i Pjongjanga zbog nedavnih raketnih proba koje pokazuju da je Sjeverna Koreja u mogućnosti da pogodi američko tlo, primjećuje AFP.


 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top