Rusija postaje "imuna" na sankcije

Rusija postaje “imuna” na sankcije

Ruska ekonomija bilježi blagi oporavak od pada koji je doživjela usljed sankcija Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Kako tvrdi televizija Russia Today, fluktuacija rublje je smanjena, što je uticalo na povratak investitora na tržište.

Investitori širom svijeta navodno su optimistični kada je riječ o ruskim korporacijama, pošto se ekonomska situacija u Rusiji popravlja, piše analitičar Bloomberga Matthew Winkler.

Winkler navodi da su 50 ruskih akcija u ”MICEX” (Moskovska berza vrijednosnih papira) skočile za 11,9 odsto ove godine, što je bolje nego bilo koje sjevernoameričko tržište. To, po njemu, predstavlja jasan znak da se vraća povjerenje u rusko tržište.

Ruske kompanije su profitabilnije ako se gleda njihova Ebitda margina (zarade prije poreza, deviznog kursa i amortizacije), u odnosu na ostatak MSCI tržišnog indeksa.

Russia Today prenosi da 78 odsto kompanija koje su u okviru ”MICEX”,  ostvaruju veći profit u odnosu na konkurenciju širom svijeta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top