Rusija bi mogla mnogo da košta RBI | Ekonomist

Rusija bi mogla mnogo da košta RBI

Beč — Gubitak Rajfajzen Internacionala mogao bi da premaši predviđeni maksimum od pola milijarde evra u 2014. ako bude primorana da otpiše vrijednost ruskog poslovanja.

RBI je objavio da bi se stanje u njegovoj ruskoj podružnici, dosadašnjem glavnom generatoru zarade, moglo pogoršati i da će možda biti prisiljeni da preispitaju njegovu knjigovodstvenu vrijednost s obzirom na slabost rublje i ruske ekonomske probleme.

“Ako ne bude promjena u sadašnjoj nematerijalnoj imovini Rajfajzen Rusija, očekujem da gubitak u 2014. neće premašiti 500 miliona evra”, izjavio je izvršni direktor te banke Karl Sevelda u internoj bančinoj publikaciji Rajfajzen-Cajtung, prenosi danas portal Seebiz.

U publikaciji je citirana i Seveldina izjava da će banka da poveća zacrtane uštede do 2016. godine sa 600 miliona na 650 do 700 miliona evra i najavio mogućnost povlačenja te banke s jednog ili više inostranih tržišta, ali tu mogućnost nije detaljnije objasnio.

RBI trenutno posluje u matičnoj Austriji i u još 15 zemalja srednje i istočne Evrope, a ima podružnice i u drugim zemljama.

Banka je prošle godine imala velike probleme u poslovanju kao posljedicu dešavanja u Ukrajini i Mađarskoj, navodi portal.

 

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top