Rusi duguju 3,2 milijarde eura za struju

Rusi duguju 3,2 milijarde eura za struju

Zaduženost na veleprodajnom tržištu električne energije premašuje cifru od osam milijardi eura.

Zamjenik ministra energetike Rusije Vjačeslav Kravčenko nazvao je “katastrofalnim”dug građana  za električnu energiju, prenosi agencija Ria Novosti.

“Zaduženost Rusa za struju Ministarstvo energetike procjenjuje na 200 milijardi rubalja (oko 3,2 milijarde eura)”, rekao je Kravčenko na sastanku Savezne službe za tarife, na kojem je Ministarstvo energetike rezimiralo poslovanje za prošlu godinu.

Dodao je da zaduženost na veleprodajnom tržištu električne energije premašuje 50 milijardi rubalja (oko osam milijardi eura).

Povećanje kazni

Prema njegovim riječima, situacija s neplaćanjem električne energije zabrinjava Ministarstvo energetike.

“Konačno smo pripremili prijedlog zakona za jačanje discipline plaćanja. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti prijedlog usvojiti Državna duma (parlament). To će, vjerujemo, značajno poboljšati situaciju u termoenergetskom sektoru, jer se to odnosi ne samo na struju nego i na plin, toplotnu energiju i komunalije”, objasnio je Kravčenko.

Ranije je ministar energetike Aleksandar Novak rekao da Ministarstvo predlaže da se povećaju kazne za kašnjenje uplata za isporučene energetske resurse.

Izvor: Agencije

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top