Rusi će da grade brodove nosače helikoptera | Ekonomist

Rusi će da grade brodove nosače helikoptera

 

Moskva/Pariz — Ruska Ujedinjena korporacija za brodogradnju (UBK) spremna je da izgradi vojne brodove slične francuskim nosačima helikoptera tipa “Mistral”.

To je rekao predsjednik te korporacije Aleksej Rahmanov dodajući da je na ministarstvu odbrane da donese odluku o početku gradnje. “Naravno, mi ćemo ih graditi. Nije to ništa previše teško. Sa druge strane, znamo da je za to potreban dobro definisan zahtijev i jasan stav”, rekao je Rahmanov za jednu moskovsku radio stanicu.

On je dodao da ti brodovi mogu da se proizvode u brodogradilištima u Senkt Peterburgu, na Baltičkom moru, prenosi Sputnjik.

Rusija i Francuska 2011. godine potpisale su ugovor vrijedan 1.5 milijardi dolara, kojim je predviđeno da Fransuka isporuči Rusiji dva nosača helikoptera tipa “Mistral”.

Prvi takav brod trebalo je da bude isporučen Rusiji sredinom novembra prošle godine, ali je zbog zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine francuski predsjednik Fransoa Oland odlučio da suspenduje isporuku.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top