Roboti konobari u Budimpešti | Ekonomist

Roboti konobari u Budimpešti

Roboti u kafiću “Enjoy” u Budimpešti mogu sve. Oni donose hranu i piće, pričaju viceve, plešu sa djecom ili čavrljaju sa gostima.

U kafiću, koji je otvorila kompanija E-Szoftverfejleszto, cijela ekipa robota pomaže da se javnost zbliži sa tehnološkim dostignućima u automatizaciji i vještačkoj inteligenciji, prenosi Hina.

Roboti konobari kreću se označenim stazama dok donose hranu i piće gostima, koji su zamoljeni da im ne smetaju na putu. Neki roboti služe za zabavu, poput Peper “recepcionerke” koja razgovara sa gostima, a ponekad i zapleše sa njima.

Peper je razvila japanska kompanija Softbank, a morala je da bude modifikovana kako bi mogla da čuje goste u bučnom kafiću, rekao je vlasnik Tibor Csizmadia. Sudeći po online komentarima, gostima su se dopale Peperine ludorije i nemaju primjedbi na usluge njenih kolega robota konobara.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top