Rekordni rezultati T-Mobile, akcije pale | Ekonomist

Rekordni rezultati T-Mobile, akcije pale

Američki mobilni operater T-mobile, koji je u većinskom vlasništvu njemačkog Deutsche Telekoma, objavio je odlične rezultate poslovanja u drugom kvartalu tekuće godine, koji su daleko prevazišli očekivanja tržišta.

Prihodi u ovom tromjesečju dostigli su 10,21 milijardu USD, u poređenju sa 9,29 milijardi ostvarenih u istom periodu prethodne godine, i daleko iznad 9,81 milijarde USD prognoziranih od strane analitičara okupljenih oko Reuters-a. Dobit po akciji iznosila je 67 centi, dok je prošle godine ostvareno 25 centi.

Analitičari su ovaj pokazatelj predviđali na nivou od 38 centi. Sedamnaesti uzastopni kvartal ova kompanija je zabilježila više od milion novih korisnika, a u ovom tromjesečju broj korisnika je uvećan za 1,3 miliona. Trenutno 315 miliona Amerikanaca koristi usluge ovog mobilnog operatera, dok su prognoze da će do kraja godine broj korisnika biti uvećan na 321 milion.

Kompanija je korigovala naviše prognoze poslovanja za cijelu 2017 – prilagođeni EBITDA pokazatelj je podignut na raspon od 10,5-10,9 milijardi USD, sa prethodno planiranih 10,4-10,8 milijardi USD. Nakon objave rezultata, u predotvaranju američkih berzi, akcije T-Mobile-a bilježile su skok i do 3,6%, ali su do kraja sesije promenile trend i zatvorile trgovanje u minusu od 1,4% na 61,1 USD. Analitičari pad akcija nakon impresivinih rezultata tumače smanjenom vjerovatnoćom za merdžovanje ove kompanije, naročito sa Sprintom, što je prije samo nekoliko mjeseci izgledao kao realan posao.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top