Rekordna turistička sezona | Ekonomist

Rekordna turistička sezona

Sadašnji pokazatelji govore da će ova turistička sezona biti bolja od prošlogodišnje i rekordne 2013. godine.

Ovog vikenda u Crnoj Gori je, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, boravilo blizu 85.000 turista, što je 37 posto više u odnosu na isti period prošle godine, javlja Srna.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić izjavila je da sadašnji pokazatelji govore da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje i rekordne 2013. godine.

Prema njenim riječima, zvanični pokazatelji za šest mjeseci govore da dobar turistički promet tokom jula i augusta uliva opravdani optimizam, a bilježi se i kontinuirani rast prihoda, broja turista i ostvarenih noćenja.

“Za prvih šest mjeseci ostvaren je prihod od oko 145 miliona evra, što predstavlja rast od oko devet odsto u odnosu na isti period prošle godine. Naše procjene su da će ovaj trend rasta prihoda, imajući u vidu kretanje fizičkih pokazatelja, biti i tokom jula”, rekla je Kukavičić.

Hoteli imaju već najavljenu dobru posjetu i za septembar, oktobar, pa i novembar.

“Početkom godine, zbog krize na tržištu Rusije, najave su bile da nas očekuje teška turistička sezona. Zajedničke aktivnosti na pripremi sezone na svim nivoima imaju za rezultat da sad već izvjesno možemo reći da je sezona uspješna”, kaže Kukavičić.

Ona je istakla da dobroj turističkoj sezoni doprinose i manifestacije koje se tradicionalno organizuju na primorju i sjeveru Crne Gore, a dobru posjećenost bilježe i nacionalni parkovi.

Izvor: Agencije

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top