Rekordna potrošnja struje u decembru | Ekonomist

Rekordna potrošnja struje u decembru

Domaćinstva su u decembru potrošila 132,72 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 25,8 odsto više u odnosu na novembar, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Maksimalna distributivna potrošnja električne energije, kada su u pitanju domaćinstva i privreda, na dnevnom nivou u prvih devet dana januara zabilježena je u ponedjeljak i iznosila je 11,05 hiljada MWh, što predstavlja apsolutni rekord ili najveću ikada ostvarenu dnevnu distributivnu potrošnju električne energije u Crnoj Gori”, objasnili su iz EPCG.

Shodno uvećanoj potrošnji u prošlom mjesecu, prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 43 eura.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,86 eura, dok je najveća potrošnja očitana u Kotoru gdje je prosječan račun iznosio 54,94 eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top