Rat između Mc Doaldsa i Burger kinga se nastavlja | Ekonomist

Rat između Mc Doaldsa i Burger kinga se nastavlja

Bili smo tako blizu ostvarenju sna o najgrandioznijem hamburgeru ikada, ali je sada sve palo u vodu. Poziv na primirje u “ratu hamburgerima”, koji je čuveni proizvođač brze hrane Burger king uputio konkurentskom Mekdonaldsu, završio se neslavno, jer je predlog nonšalantno, čak malo ponižavajuće – odbijen.

Burger king je zakupio cijelu stranicu u Njujork tajmsu i Čikago Tribuneu kako bi objavio oglas kojim poziva Mekdonalds da proglase primirje u njihovom “ratu hamburgerima”, sa željom da udruženim snagama naprave McWhopper hamburger, koji bi se prodavao samo jednog dana.

Taj dan bi trebalo da bude u septembru, a sav novac prikupljen od prodaje tog nevjerovatnog spoja išao bi dobrotvornoj organizaciji Peace One Day.

Burger King je objasnio u svom oglasu da je vrijeme da usmjere pažnju svijeta na Međunarodni dan mira 21. septembra, koji su proglasili 1981. Ujedinjene nacije. Ako dva diva mogu da zaustave svoj rat oko najboljih hamburgera, onda bi svijet mogao da slijedi njihov primer, logika je Burger Kinga.

Čak su predložili lokaciju na kojoj bi prodavali McWooper, a to je na pola puta između sjedišta njihovih kompanija u Atlanti u Džordžiji.

Međutim, od toga ništa neće biti, nakon što je prvi čovjek Mekdonaldsa Stiv Istburg objavio na zvaničnoj stranici kompanije odgovor, koji je srušio “snove o pomirenju”.

“Dragi Burger king, ideja da učinimo dobro djelo je super. Sviđa nam se namjera, ali mislim da naša dva brenda mogu napraviti nešto veće u podsticanju promjene. Posvećeni smo podizanju svijesti širom svijeta, možda da nam se pridružite u našim globalnim nastojanjima. Prihvatimo da među nama jednostavno postoji prijateljska poslovna konkurencija, a ne tragične okolnosti stvarne boli i patnje koju izaziva rat. Čućemo se. Usput, jednostavan telefonski poziv biće dovoljan sledećeg puta”, napisao je i pokazao da je Mekdonaldsu prisjelo ovo iznenađenje.

McWooper za sada ostaje samo san, ali je, ipak, zbog ovog propalog pokušaja mnogo ljudi čulo za Međunarodni dan mira.

Izvor: Index
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top