Raste broj milionera u Rusiji | Ekonomist

Raste broj milionera u Rusiji

Broj dolarskih milionera u Rusiji na kraju 2016. godine porastao je za 19,7 odsto i sada on iznosi 182.000, navodi se u istraživanju World Welt Report 2017.

U Rusiji je, nakon umjerenog prošlogodišnjeg smanjenja kako broja bogataša, tako i njihovog bogatstva, broj milionera porastao za oko 20 odsto, što je najveći pokazatelj među svim tržištima, navodi se u istraživanju.

Pritom, po broju milionera Rusija je tek na 15. mjestu u svetu. Lideri po broju milionera su SAD (4,8 miliona ljudi), Japan (2,9 miliona) i Njemačka (1,2 miliona). Na četvrtom mjestu je Kina (1,1 milion). Na te četiri države odlazi 61 odsto od ukupnog broja milionera u svijetu.

Prošle godine je broj milionera u svijetu porastao za 7,5 odsto u poređenju sa 2015. godinom i iznosio je 16,5 miliona. Ti milioneri su posjedovali bogatstvo u vrijednosti od 63,5 biliona dolara.


 

Izvor: Sputnik

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top