Ralf Loren zatvara radnju u Petoj Aveniji | Ekonomist

Ralf Loren zatvara radnju u Petoj Aveniji

Kompanija Ralf Loren bilježi pad prodaje, kao i pad dionica za 4,5 posto, a suočena je i sa poslovnom nestabilnošću jer je izvršni direktor Stefan Larson u februaru najavio da odlazi iz modne kuće, zbog neslaganja sa osnivačem i predsjednikom Ralfom Lorenom. Na njegovo mjesto došla je bivša direktorka finansija.

Novim mjerama štednje ove kompanije godišnja ušteda bila bi oko 140 miliona dolara. Osim zatvaranja niza radnji, Loren je objavio da će svoje internet poslovanje da prebaci na jeftiniju platformu.

Najam za butik na Petoj aveniji je među najvišima, stoga za nekoliko dana zatvara svoja vrata. Kompanija u Njujorku ima još sedam radnji, a radnici s Pete avenije biće raspoređeni u druge butike.

Posljednji put kreacija poznatog filantropa zasijala je ni manje ni više nego na Prvoj dami SAD-a Melaniji Tramp koja je za inauguraciju supruga odabrala nebeskoplavu haljinu od kašmira s njegovim potpisom. Ralf Loren jedan je od rijetkih dizajnera koji nije odbio saradnju sa njom ali izgeda da to nije pomoglo njegovom biznisu.

Ralf Loren na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi zauzima 233. mjesto sa bogatstvom procijenjenim na 5,5 milijardi dolara svetski mediji i analitičari najavili su početak njegovog kraja zatvaranjem prestižne radnje na Petoj aveniji u Njujorku.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top