Rajaner uveo od 15. januara nova pravila oko unosa kabinskog prtljaga | Ekonomist

Rajaner uveo od 15. januara nova pravila oko unosa kabinskog prtljaga

Aviokompanija Rajaner uvela je od 15. januara nova pravila oko unosa kabinskog prtljaga, a sajt FlajfromNiš piše kako to u praksi izgleda.

Rajaner je putnicima koji sa sobom nose veći kabinski prtljag (55x40x20cm) ponudio alternativu odnosno da taj svoj prtljag smjeste u prtljažnik aviona besplatno, dok drugi manji kabinski prtljag mogu da ponesu sa sobom u avion.

Putnik, ukoliko mu se to isplati, može da kupi i prioritet za 5 eura i da na taj način sa sobom ponese i veći kabinski prtljag sa sobom u kabinu aviona.

Putnik koji nema prioritet veći kabinski prtljag mu se obilježava manuelnim bag tag priveskom žute boje koji označava da se prtljag mora predati na kolica ispred aviona kod stepenica prilikom ukrcavanja.

Ukoliko kojim slučajem se putnik ogluši o pravilo Rajanera, stjuard avio-kompanije ga može prilikom pregleda karte uputiti da siđe iz aviona i obilježen prtljag ostavi na kolica ispred stepenica.

Prtljag koji se ostavlja na kolica ispred aviona se besplatno trasportuje u bagažniku aviona do planirane destinacije. Putnik svoju torbu preuzima na pokretnoj traci na aerodromu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top