Radunović i Kogali: Ulaganje u ljudski kapital je ulaganje u budućnost

Ulaganje u kvalitetne programe ranog razvoja djeteta, kao i kreiranje naprednog sistema obrazovanja koji će odgovoriti izazovima globalne ekonomije koja zahtijeva nova znanja i vještine, predstavlja ekonomski i socijalni imperativ održivog razvoja Crne Gore, i čini okosnicu dugogodišnje uspješne saradnje naše zemlje sa UNICEF-om, saopšteno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i novoimenovanog šefa predstavništva navedene organizacije u Crnoj Gori, g-dina Osame Makavi Kogalija.

Blagovremeno ulaganje u ljudski kapital i strateško planiranje razvoja ljudskih resursa podrazumijeva ne samo povećanje produktivnosti, već, kako je g-din Kogali naglasio, najefiksniji način za osiguranje dugoročnog razvoja društva. Stoga će, kako je rečeno, misija UNICEF-a za vrijeme trajanja mandata g-dina Kogalija biti pružanje podrške Crnoj Gori da kroz kreativne projekte u potpunosti ispuni svoje potencijale i ekonomski i socijalno osnaži svoje društvo.

Ministar Radunović se zahvalio na dosadašnjoj veoma uspješnoj saradnji i ukazao da UNICEF raspolaže neprocjenjivom bazom podataka, znanja i vještina, koja Crnoj Gori višestruko može biti od značaja, i prenio punu otvorenost da u kapacitetu u kojem je moguće podrži zajedničke projekte, koji za cilj imaju investiranje u djecu, odnosno investiranje u budućnost, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top