Radulović: Drugi blok TE ne ugrožava Pariski sporazum

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović smatra da izgradnjom Drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, Crna Gora ne bi ugrozila poštovanje Pariskog sporazuma.

On je podsjetio da je potvrđivanjem Pariskog sporazuma u parlamentu, Crna Gora potvrdila obavezu zajedničke borbe protiv negativnog uticaja klimatskih promjena. Radulović napominje da će se prilikom izgradnje Drugog bloka TE u Pljevljima poštovati svi standardi zaštite životne sredine.

“Kad se bude izdavala građevinska dozvola za ovaj inženjerski objekat, on će biti tretiran svim studijama zaštite životne sredine”, objašnjava ministar održivog razvoja i turizma.

On je ponovio da očekuje da će Crna Gora do kraja godine otvoriti Poglavlje 27, Živtona sredina i klimatske promjene.

“Moram napomenuti da 1,5 miljardi eura, što su sredstva koja su potrebna za ovo poglavlje, nemamo. Ali, veliki dio ćemo obezbijediti kroz EU fodnove i Eko fond, koji bi trebalo da zaživi do kraja godine”, kaže Radulović.


 

Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top