Radnici i Sindikat KAP-a protive se gradnji kolektivnog stambenog objekta

“Razlozi protiv gradnje u ovom trenutku su isključivo zbog nestabilnosti radnih mjesta zaposlenih usljed stečaja, nemogućnosti kreditnog zaduženja. Jedan od razloga je i legitimitet Samostalnog sindikata radnika KAP-a i bivšeg Sindikalnog odbora, koji postoji samo na papiru”, navodi se u saopštenju

 

Zaposleni i Sindikat Kombinata aluminijuma (KAP) protive se izgradnji objekta za potrebe kolektivnog stanovanja radnika na placu dobijenom od Glavnog grada 2009. godine.

Odluku je, kako podsjećaju, donio bivši Sindikalni odbor Samostalnog sindikata radnika KAP-a.

“Razlozi protiv gradnje u ovom trenutku su isključivo zbog nestabilnosti radnih mjesta zaposlenih usljed stečaja, nemogućnosti kreditnog zaduženja. Jedan od razloga je i legitimitet Samostalnog sindikata radnika KAP-a i bivšeg Sindikalnog odbora, koji postoji samo na papiru”, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikat KAP-a podsjećaju da je u toku anketiranje zaposlenih kako bi imali jasan stav po ovom pitanju, gdje se trenutno vidi da je, kako se navodi, više od pola zaposlenih, odnosno anketiranih, protiv gradnje.

U tom cilju je, kako se dodaje, Sindikat KAP-a preuzeo i određene pravne korake.

Izvor: vijesti.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top