Rad u prodaji | Ekonomist

Rad u prodaji

Potražnja za radnicima u prodaji je visoka, ali oni koji traže posao često izbjegavaju ovo radno mjesto što iz zablude, što iz straha. Upravo prodajni posao će vas naučiti vještinama koje će vam pomoći u bilo kom poslu koji budete kasnije obavljali.

Naučiće vas da ‘preskačete’ prepreke

Prodaja će vas naučiti šta je realna situacija na tržištu i kako da se nosite s problemima i nepovoljnim okolnostima. Posao u prodaji će vas gotovo stalno držati van zone lagodnosti i pokazaće vam koliko je potrebno truda i upornosti za postizanje rezultata.

Naučiće vas važnosti pozitivnog stava

Slab karakter i sklonost odustajanju su karakteristike koje nikako nisu poželjne u bilo kom poslu, a kamoli u prodaji. Upravo posao prodavača izgradiće vam čvrst karakter, jer ćete naučiti da se nosite s nerazumijevanjem i odbijanjem, dok će vam pozitivan stav pomoći da se održite na površini.

Izgradiće vam samopouzdanje

Bolje ćete razumjeti svoje kvalitete i slabosti na kojima možete da poradite kako biste bili još konkurentniji na tržištu rada. Kako ćete napredovati uvidjećete da ste spremni da obavljate zadatke uprkos stresu i nelagodi, a to će vam dodatno izgraditi samopouzdanje.

 

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top