Rad u Bijeloj: Za brodogradnju i remont jahti 350 zainteresovanih | Ekonomist

Rad u Bijeloj: Za brodogradnju i remont jahti 350 zainteresovanih

Više od 350 kandidata zainteresovano je da radi u sektoru brodogradnje i remonta jahti u brodogradilištu u Bijeloj.

Na Danima otvorenih vrata u Bijeloj i Tivtu članovi rukovodećeg tima predstavili su kandidatima viziju projekta, planove, ali i čuli očekivanja potencijalnih saradnika na tržištu rada u Crnoj Gori u ovom sektoru.

Predstavnici obje kompanije Damena i Porto Montenegro, zadovoljni su brojem zainteresovanih kandidata, ali i njihovim znanjem u domenu brodogradnje, jahting industrije i usluge.  Predstavnik kompanije Damen, Eel Kant, kazao je da Tivat i Bijela imaju sjajne ljudske resurse u tom sektoru.

– Sa tim projektom region će opet pružati priznate usluge ove vrste čitavom međunarodnom pomorskom tržištu – rekao je Kant.

Kompanije regrutuju širok spektar kvalifikovanih radnika, kao što su radnici za farbanje jahti, mehaničare, cjevarske radnike, inženjere za servisiranje motora, stolare, elektroničare, inženjere održavanja, specijaliste za dokovanja i transport, supervizore po disciplinama i metalske radnike.

Kompanije, kako je saopšteno iz Porto Montenegra, takođe ostaju otvorene i za upoznavanje kandidata drugih profesionalnih zanimanja.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top