PZP traži sjednicu o švajcarcima 30. avgusta | Ekonomist

PZP traži sjednicu o švajcarcima 30. avgusta

Pokret za promjene je predao u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure.

Predlog je potpisalo 39 poslanika na inicijativu poslanika Nebojše Medojevića. Pored poslanika DF-a Predlog su potpisali i svi poslanici koji pripadaju Klubu nezavisnih poslanika, Albanske Alternative, SDP-a, SNP-a, kao i poslanica Ljerka  Dragičević”, saopšteno je iz PZP.

Pored Predloga zakona, poslanici su potpisali i zahtjev za vanredno održavanje sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrao ovaj Predlog zakona, a koja bi se održala 30. avgusta 2016.godine.

Tokom avgusta će se održati konsultacije  između klijenata-korisnika kredita, njihovih pravnih zastupnika, Ministarstva finansija, Centralne banke, kao  i predstavnika predlagača Zakona u vezi sa ovim Predlogom zakona”, saopšteno je iz PZP.

Podsjećamo, sve muke onih koji su se svojevremeno zadužili u francima, pa im se dug povećao zbog jačanja te valute, bile bi gotove prošle nedjelje kada je ova tema bila na dnevnom redu u parlamentu. Da su u sali u trenutku glasanja bili poslanici SDP-a, ili lider Demosa Miodrag Lekić ili njegov kolega Radovan Asanović, i da su podigli ruke ZA, predlog bi dobio potrebnu većinu, pa ne bi bilo potrebe za popravnim.

Izvor: CDM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top