Putin: Zbog Erdogana su odnosi Rusije i Turske sve bolji

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da je poboljšanje rusko-turskih odnosa lično postignuće turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji, kako je naglasio, ulaže veliki trud i energiju kako bi ti odnosi bili bolji.

Putin je tokom razgovora sa turskim predsjednikom izjavio i da su njihovi, sada već redovni sastanci, dali pozitivne rezultate u odnosima dvije države, prenosi TASS.

On je naveo konkretne podatke koji pokazuju da je međusobna trgovinska razmjena Turske i Rusije za 10 mjeseci 2018. premašila ukupnu razmjenu u 2017.godine. Kazao je i da je broj ruskih turista koji su posjetili Tursku u prošloj godini porastao za 30 odsto i dostigao šest miliona, što je, po njemu, dobar pokazatelj da građani dvije države primjećuju pozitivne promjene u odnosima Turske i Rusije.

Erdogan se tokom prvog ovogodišnjeg sastanaka sa Putinom saglasio da dobri odnosi između Rusije i Turske imaju povoljan uticaj na bezbjednost na Bliskom istoku i najavio da će se njihova saradnja u mnogim sferama, uključujući vojnu, kulturnu i privrednu, dalje razvijati.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top