Putin zabrinut: Treba kontrolisati rep muziku | Ekonomist

Putin zabrinut: Treba kontrolisati rep muziku

Zabrinut zbog sve veće popularnosti rep muzike među ruskom omladinom, predsjednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od zvaničnika u resoru kulture da razviju sredstva kontrole, umjesto zabrane te popularne muzike.

Na sastanku sa kulturnim savjetnicima u Kremlju, Putin je rekao da će pokušaji da se izvođačima zabrani nastup imati negativan efekat i ojačati njihovu popularnost.

– Ako je to nemoguće zaustaviti, onda moramo da upravljamo i usmjeravamo. Rep je zasnovan na tri stuba: seksu, drogama i protestu i to je put ka degradaciji nacije. Propagiranje narkotika je gore od psovanja – smatra Putin.

Njegovi komentari uslijedili su u vrijeme ruskih mjera protiv savremene muzike koje su podsjetile na cenzuru umjetnosti iz sovjetskih vremena.

Nastupi desetak repera nedavno su otkazani u Rusiji, poslije upozorenja zvaničnika da takva muzika promoviše pogrešne vrijednosti, a najmanje tri muzičara su pritvorena. Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top