Putin: Što će nam Visa i MasterCard, uvodimo ruske kartice

MADRID – Rusija već ove godine treba u punoj količini treba da aktivira svoj sistem bankovnih kartica, izjavio je  predsjednik Rusije Vladimir Putin. „Što se tiče finansijskih instrumenata, potrebno je da ove godine u punoj količini aktiviramo svoju bankovnu karticu i učinimo da bude dostupna svim građanima. Treba ovaj sistem razvijati ne samo na teritoriju Ruske Federacije, već i u inostranstvu, onako kako to postupno čine druge zemlje, na primjer, Japan i Kina”, izjavio je ruski predsjednik, a prenosi RIA Novosti.

Putin je podsjetio da Visa i MasterCard pružaju usluge za 97% klijenata u Rusiji. Predsjednik je istaknuo da to nije normalna situacija.

„Ali mi smo to dopustili našim partnerima, polazeći od toga da je ekonomija, kako kažu, izvan politike. Ispostavilo se da nije, da se ona nalazi unutar politike, pa i više od toga, da se ona koristi kao instrument političke borbe. Zato trebamo izvući zaključke”, dodao je šef ruske države.

Prema rezultatima konkursa, koji je sproveo Nacionalni sistem platnih kartica, prva ruska nacionalna kartica će dobiti naziv „Mir”.

izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top