Putin: Mundijal pomogao da se sruše predrasude o Rusiji | Ekonomist

Putin: Mundijal pomogao da se sruše predrasude o Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Svjetsko fudbalsko prvenstvo pomoglo da se sruše predrasude o Rusiji i da je turnir pokazao da su svi dobrodošli u zemlju. Šef Kremlja organizovao je u svojoj rezidenciji prijem za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đanija Infantina i velikane svjetskog fudbala među kojima su Marko van Basten, Lotar Mateus i Dijego Forlan.

– Ljudi su vidjeli da je Rusija gostoljubiva zemlja i da su svi dobrodošli.  Mnoge negativne predrasude o Rusiji su se jednostavno srušile tokom turnira – kazao je Putin.

Predsjednik FIFA rekao je da su se svi zaljubili u Rusiju, ali i pohavlio organizaciju Mundijala.

– Ovdje smo već neko vrijeme i otkrili smo zemlju koju ne poznajemo. Kada smo došli ovdje, vidjeli smo ljude na ulicama i nevjerovatnu ljepotu Moskve… To pokazuje da svi strahovi koje su neki pokušavali da unesu u vezi sa Mundijalom, ne samo da se nisu ostvarili već je sve potpuno suprotno – rekao je Infantino i kao primjer naveo nasmijane policajce na Crvenom trgu.

Svjetsko prvenstvo održava se u Rusiji poslije godina visokih tenizija između te zemlje i Zapada. Nevladine organizacije pozvale su na bojkot Mundijala u Rusiji, zbog navodnog nepoštovanja ljudskih prava u zemlji.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top