Putin dao mišljenje o Bitkoinu | Ekonomist

Putin dao mišljenje o Bitkoinu

Govoreći na konferenciji za medije, Putin je rekao da Centralna banka Rusije ima oprezan pristup kada je riječ o kriptovalutama kao što je Bitkoin, jer nema šta da garantuje njihovu vrednost.

“Generalno, naravno, u budućnosti će sigurno biti neophodno da se to reguliše zakonom. Centralna banka već ima stav prema ovom pitanju, kao što ga ima i Vlada. CBR se ponaša konzervativno, ali po mom mišljenju za to postoji osnov, jer je poznato da nema ničega iza kriptovaluta, to ne može biti sredstvo akumulacije, nema nikakvu materijalnu vrijednost iza i nema zaštite“, rekao je.

“U određenim situacijama to može biti način plaćanja koji se može obaviti brzo i efikasno. Možete da platite, ali ne možete da štedite i nemate garancije, pa se Centralna banka vrlo pažljivo ophodi prema tome. Rizik je ogroman: Danas možete da uložite sve, a već sjutra sve da izgubite“.

Putin kaže da ukoliko se ne reguliše ta oblast, dovoljno efikasno, Vlada može biti odgovorna za teške situacije u kojoj ljudi mogu da se nađu.

“Sada je odgovornost samo na vama“, rekao je Putin.

Mišljenje o Bitkoinu i drugim kriptovalutama i dalje je podeljeno, a ruska Vlada trenutno razmišlja o tome kako da na najboji način reguliše digitalne valute.


 

Izvor: B92

Komentariši

Top