PU: Podnijeto 176 zahtjeva za otvaranje stečaja | Ekonomist

PU: Podnijeto 176 zahtjeva za otvaranje stečaja

Poreska uprava (PU) je u januaru podnijela zahtjeve za pokretanje stečajnog postupka kod 176 poreskih obveznika, čija je ukupna vrijednost duga 8,33 miliona eura.

– Ta aktivnost biće nastavljena i narednih mjeseci, kada će Privrednom sudu biti predati predlozi za otvaranje stečaja kod svih obveznika koji su izašli iz reprograma, a ne mogu da izmire dug, kao i kod značajnog broja ostalih dužnika kod kojih mjere naplate nijesu dale efekat – rekli su Vijestima predstavnici PU.

Oni su podsjetili da su u prethodnom periodu ukinuli rješenja o reprogramu za više od 1,5 hiljada poreskih obveznika, zbog kašnjenja s izmrivanjem reprogramiranih i tekućih obaveza, te da im je na taj način dospio ukupan dug.

– Svi ti obveznici u kontinuitetu su predmet svih dostupnih mjera prinudne naplate, a krajnja mjera je predlaganje stečajnog postupka nakon što se iscrpe ostali mehanizmi naplate – objasnili su iz PU.

Oni su, na pitanje koliko je takvih postupaka pokrenuto prošle godine, odgovorili da su od početka primjene Zakona o reprogramu podnijeti predlozi za otvaranje stečaja kod 42 poreska obveznika s ukupnim dugom od preko šest miliona eura.

________________________________________________________________________________

Izvor: Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top