Prvog dana Monte Vina zabilježena rekordna posjećenost | Ekonomist

Prvog dana Monte Vina zabilježena rekordna posjećenost

Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore pod pokroviteljstvom i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore  i Opštine Podgorica organizuju 16. i 17. marta – 8. salona vina Monte Vino 2018. koji se održava u “Kristalnoj dvorani” hotela „Hilton Podgorica Crna Gora” .

Prvog dana Salon j posjetilo oko 1 800 ljubitelja vina iz cijele Crne Gore, ali i regiona. Među posjetiocima je bilo mnogo poznatih vinara čuvenih vinarskih kuća iz regiona I cijele Evrope.

Na ovogodišnjem 8. Salonu vina Monte Vino predstavljaju se vinarije iz 15 zemalja. Prvog dana Salona posjetioci su imali priliku  da degustiraju ukuse ukupno – 565 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svjetskih destilerija.

Tokom trajanja Salona  održavaju se i 4 reprezentativna Master Classa, 4 vinske radionice, na kojima će se probati vina iz probirnih berbi, uz vertikalne degustacije, koje prate renomirani svjetski predavači.

Najbolji sommelieri i enolozi iz čitavog svijeta – eminentne vinske sudije, doajeni vinske kulture Evrope su u žiriju koji će ocjenjivati crnogorska vina, a njihovo prisustvo salonu svakako daje dodatnu vrijednost.

Drugog dana Salona biće saopšteni rezultati ocjenjivanja crnogorskih vina.

Salon je konceptualno podijeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije i poslovne susrete. Na ovogodišnjem Salonu vina biće upriličen dvodnevni zabavno muzički program kao i niz zanimljivih sadržaja zabavnog karaktera a svih povezanih sa vinskom tematikom.

Salon vina Monte Vino je već izdvojen kao jedan od najvećih vinskih događaja u regionu, a svakako je najveći i najekskluzivniji događaj te vrste u Crnoj Gori.Već tradicionalno Montevino posjećuje veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta diplomatije, umjetnosti, gastronomije, hotelijerstva, biznisa… iz cijelog regiona i zemalja izlagača, takođe interesantnih za medije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top