Prvi registrovani lobista u Crnoj Gori | Ekonomist

Prvi registrovani lobista u Crnoj Gori

Jedan od šest kandidata koji su položili ispit za obavljanje djelatnosti lobiranja kod Agencije za sprječavanje korupcije dobio je odobrenje za obavljanje te djelatnosti i upisan je u registar lobista kao zvanično prvi lobista u Crnoj Gori, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije.

Kako se navodi na sajtu Agencije, riječ je o Jeleni Pavićević.

Odobrenje za obavljanje djelatnosti lobiranja izdaje se sa rokom važenja od tri godine i može se na zahtjev lobiste produžavati pod istim uslovima.

Agencija je objavila ukupno 13 javnih poziva za polaganje ispita za obavljanje djelatnosti lobiranja, a ispit je do sada položilo šest kandidata.

Podsjećamo, djelatnost lobiranja može da obavlja fizičko lice koje je od Agencije dobilo odobrenje za obavljanje te djelatnosti (lobista) i privredno društvo, odnosno nevladina organizacija koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o lobiranju.

Jedan od uslova koje fizičko lice mora da ispuni kako bi moglo da dobije odobrenje je da položi poseban ispit koji organizuje Agencija. Kandidati koji dobiju sertifikat o položenom ispitu mogu Agenciji podnijeti zahtjev za izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti lobiranja, a danom izdavanja odobrenja vrši se i upis lobiste u registar lobista, koji vodi Agencija za sprječavanje korupcije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top